Pages

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το «όχι» θ' αφήσει εποχή

Φίλε Έλληνα, βάλλεσαι από παντού και στέκεις φοβισμένος.

Ο φόβος υπάρχει για όλους, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο αναγκαζόμουν να ψηφίσω «ναι» δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ και θα ζητούσα συγνώμη από κάθε παιδί που θα συναντούσα στο δρόμο. Διότι με το «ναι» δεν επιβραβεύω απλώς την πολιτική που μας οδήγησε στους 1.500.000 ανέργους, στα 600.000 κλειστά μαγαζιά, αλλά καθαγιάζω έναν τρόπο που κυβερνήθηκε η χώρα από τους μιζαδόρους, τους αεριτζήδες και τους νταβατζήδες. Όλους αυτούς το «ναι» τους βγάζει λάδι, βρώμικο λάδι όπως εκείνο των λαθρέμπορων της κατοχής, αλλά λάδι.
Με το «ναι» δίνω συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους για τις αυτοκτονίες, τον υποσιτισμό των παιδιών, την μετανάστευση του επιστημονικού και εργασιακού ανθού της χώρας. Παρακαλώ για μια ευκαιρία και θα κάνω τώρα το ποντίκι; Θα κάνεις εσύ το ποντίκι; Όταν θα σε ρωτήσει το παιδί σου, το εγγόνι σου «πως ήταν τότε που άλλαξαν τα πράγματα;», τι θα του πεις; «Ήμουν στην ουρά για 60 ευρώ» ή «ήμουν στο σπίτι με τ’ αλεύρι αγκαλιά». Ή θα φουσκώνεις από υπερηφάνεια εξιστορώντας πως έδωσες την σημαντικότερη ψήφο στη ζωή σου στο πρόσωπο για το οποίο το έκανες;

Η κοινωνία είναι πλέον καζάνι που κυριολεκτικά βράζει αντανακλώντας την αποτυχία των πολιτικών λιτότητας που επικράτησε και πασχίζουν να συνεχίσουν στην Ε.Ε.
«Είναι ντροπή και πρωτόγνωρο να βλέπεις κλειστές τράπεζες και ουρές στα ΑΤΜ», λένε τα παπαγαλάκια. Ναι, έχετε δίκιο. Είναι ντροπή, αλλά δεν μας είπατε ότι αυτό το επέβαλαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι μέσω Ε.Κ.Τ. με σκοπό να εκβιάσουν τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στην συνέχεια της εξαθλίωσης και της δουλείας του.
Κύριοι της προπαγάνδας αν ήσασταν έξυπνοι θα επιδιώκατε να εκφραστεί όσο το δυνατόν πιο απερίσπαστα και καθαρά ο Ελληνικός λαός. Ενώ όμως για άλλη μια φορά καταφέρετε –με τα κόλπα που ξέρετε- να τον συμπιέσετε ακόμη περισσότερο. Τότε η επόμενη φάση των εξελίξεων, η επόμενη κοινωνική έκρηξη, θα κάνει την ατομική βόμβα να φαίνεται παιδικό παιχνίδι. Και τότε θα είναι αργά για να σεβαστείτε τη δύναμη της Δημοκρατίας και να ζητήσετε συγνώμη, τότε θα είστε κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία.

Υπάρχει μια λέξη δυνατή ή δυνατότερη απ’ όλες που μας βάζει σε άλλη θέση, που χαράζει γραμμές και ορίζει σταυροδρόμια, είναι μια λέξη που μας διαφοροποιεί από αυτό που ήθελαν να είμαστε και δηλώνουμε ότι αυτό που θέλουμε να είμαστε. Είναι το «όχι». Αυτή η λέξη σκέψου ότι όποτε την είπες στη ζωή σου, άφησες μια εποχή και μπήκες σε μια άλλη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ
ta.meteora.gr

Δεν πειράζει ελληνάκο, “μένεις ευρώπη” #GReferendum

αρχείο λήψης

Γράφει ο JZ
Αγαπημένη Δευτέρα…

..Ξυπνάς και πάλι όλα στη θεσούλα τους.. ζωούλα.. δουλίτσα.. σπιτάκι..


..Το σπίτι κρύο, τα καύσιμα πανάκριβα, δυο ώρες την ημέρα, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Φοράς ανάποδα το τρύπιο σώβρακο, το μπαλωμένο σου παντελόνι, το περσυνό πουκάμισο, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Κατεβαίνεις τις σκάλες, απλήρωτα τα κοινόχρηστα, κομένο το ρεύμα, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Σκέφτεσαι για μια στιγμή το πατρικό σου που στο πήρε ο ένφιας, και τους παππούδες γονείς σου που τη βγάζουν ζόρικα στο χωριό, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη..

..Θα μπεις στον κουβά σου, θα πας για καύσιμα, θα βάλεις ένα δεκάρικο για να σου βγάλει την απόσταση μέχρη τη δουλειά.. έχεις ακόμα εσύ κι άλλοι κάποιοι.. όσοι δεν έχουν κρίμα.. δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Βλέπεις τα κάγκελα πάλι μπροστά στον Άγνωστο… φυλακισμένος μοιάζει, η βουλή των ελληνάκων φρούριο… αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Τα ματ γύρω με τα ψεκαστικά για την διαφύλαξιν της κανονικότητος, πάνοπλοι φρουροί της δημοκρατίας σου, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Λίγο πιο πέρα μία (πρώην) δηαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια, παππούδια πεσμένα, κοπέλες με τη νιώτη τους και τα όνειρα πεσμένα με το αίμα τους στην άσφαλτο, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Βλέπεις να περνάει το κόκκινο η τρισ-θωρακισμένη μπέμπα του Μπένι, αυτή που το σέρβις της μόνο κάνει όσο όλη σου η ζωή, ζηλεύεις, κοιτάς την τσέπη σου, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη..

..Δουλειά δωδεκάωρη, μισά ένσημα, 420 μαύρα τα λοιπά στο χέρι, το μαγαζί πάει καταδιαόλου, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Στρίβεις τσιγάρο στα κλεφτά, βλέπεις κόσμο σκυφτό και τις αφίσες για ξεσηκωμό της εργατιάς στα τζάμια των απέναντι και δίπλα κουφαριών πρώην επιχειρήσεων… δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Επιστρέφοντας θα δεις το κηδειόχαρτο του γείτονά σου που σάλταρε απ’ τον τρίτο, θα ρίξεις ένα βλέμα στον άστεγο, μισό μέσα στον κάδο, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Το ατμ σου έδωσε επιτέλους τα πολυπόθητα 300 ευρουδάκια σου, τα πρώτα και τα τελευταία του μηνού σου. Θα πας στα λίντλ τώρα για τα σαπάκια σου.. φθηνά.. οριακά, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Θα κοιτάξεις την τιμή στο μαϊντανό που κόστιζε 50 δραχμές, θα τον πληρώσεις σήμερα 50 λεπτά, θα θυμηθείς τον Παπαδήμο και τον Σιμήτη που σε κάναν ευρωπαίο μπροστά στο ατμ και θα πεις, “δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.”.

.. Στο σπίτι σε περιμένει το λαδερό ή τα μακαρόνια σου, το ψωμάκι σου απ’ τις προσφορές των ημι-ληγμένων, θα φας, θα καταπιείς και το γενόσημο για το άγχος, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Κάνεις σκάιπ με τον αδελφό σου που έχει τώρα τρία χρόνια στην γερμανία οδηγός σε κάβα τούρκου, μαθαίνεις για τα βρισίδια της μπιλντ που σε λένε τεμπελχανά κι άχρηστο, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Θα ανοίξεις την εφημερίδα, την τιβί, θα ενημερωθείς για τους φίλους σου έξω που σε θέλουν ευρωπαίο, θα χαρείς που στο σίτι ανέβηκαν οι μετοχές και ο νταξ πήρε μισή μονάδα απ τις δηλώσεις του Μπλουμ και του Γιουνκέρ… και θα χαρείς διπλά που είσαι ευρωπαίος και που μένεις ευρώπη..

..Ο Μπάμπης του σκάϊ στη θέση του, μαζί με τ’ άλλα παιδιά για την ενημέρωσή σου, με τ’ αφεντικά τους να χρωστάν ο καθένας δύο αεπ , αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Ο Τραγάκης, ο Άδωνης, ο Βορίδης, ο Ντινό, η Βούλτ… όλοι οι σωτήρες σου και πάλι στο εικόνισμά σου για να τους φιλάς τα πόδια, δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Στην οθόνη και η πλούσια κυράτσα που αγαπάει τα παιδιά και βάζει τον χορευταρά με τα μακαρόνια να διαφημίζει τη νέα υπηρεσία συσσιτίων του ιδρύματός της, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..Στο άλλο κανάλι ο Σάμι κι ο Βαγγέλης ο τετρα.. πέρατος.. γεωγραφικά μιλόντας και νοητικώς φυσικά… εδώ κι αυτοί.. σα να μη πέρασε μια μέρα, με το δάχτυλο στη μούρη σου κουνηστό κι εθνοσωτήριον, αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

..θα δεις και τα διαφημιστικά με τα καλούδια που δεν σου φτάνουν μια ζωή ν’ αγοράζεις, θα δεις τον τζάμπα να χτυπιέται για πάρτη σου, και τη δεή σου πουλημένη σε μικρή και μεγάλη που σου έστειλε λογαριασμό τρία μηνιάτικα,αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

.. Κι αφού ενημερωθείς κι αναλογιστείς πως έκανες το χρέος σου ως ανθρωπάκος κι ελληνάκος, θα χαϊδέψεις το βιβλιάριο καταθέσεων με το διψήφιο ποσό πριν το βάλεις κάτω απ’ το μαξιλάρι… αλλά δεν πειράζει, μένεις ευρώπη.

Αυτά διαλέγεις ελληνάκο… ανθρωπάκο.

Όλα υποκοριστικά… ζωούλα, δουλίτσα, σπιτάκι, παιδάκια. Όλα υποκοριστικά, μη τυχόν και τα δουν και του τα πάρουν.

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ λοιπόν. Αλλά μη λες πως δεν σ’ αρέσει στα τέσσερα κι επαναληπτικώς εις αεί.

Κι όταν γεράσεις και τα παιδιά σου σε ρωτήσουν, τι σημαντικό έκανες στη ζωή σου, απάντα με παρρησία : “Ε… ναι…έζησα τη ζωούλα μου ησύχως κι επιτυχώς”

Για όποιον ψηφίσει ΝΑΙ

Οποιος δει αυτό το βίντεο και ψηφίσει ΝΑΙ να κοιταχτεί

 

Νέμεσις: Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποστιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
«Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον..» – Σωκράτης

Πηγή: 1greek

Για όσους λένε ΝΑΙ

Αγαπημένοι μου υποστηρικτές του ΝΑΙ,
Εδώ και κάποιες μέρες, σας βλέπω έξω φρενών με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα.
Πολλοί από σας χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως «αποτυχημένη διαπραγμάτευση», «χαμένοι πέντε μήνες», «ευθυνόφοβη κυβέρνηση» κι άλλα τέτοια εμπεριστατωμένα.
Αγαπημένοι μου, ελάτε να μιλήσουμε ειλικρινά για μια φορά στη ζωή μας.
Στην πραγματικότητα θα ψηφίσετε ΝΑΙ γιατί τα πέντε προηγούμενα χρόνια, εσάς δεν σας άγγιξε καμιά κρίση! Ή σας άγγιξε λίγο!
Πάντως, συνεχίσατε να ζείτε σχεδόν όπως πριν και κάποιοι από σας, ίσως και λίγο καλύτερα, εφόσον η κρίση έφερε μειώσεις τιμών, νέους διακανονισμούς και ρυθμίσεις στα δάνειά σας με τις τράπεζες, προσφορές σε διάφορα είδη που καταναλώνατε μετά μανίας, οπότε είναι πολύ φυσικό να συμπεριφέρεστε σαν να μην ξέρετε, ή σαν να μην είδατε τι ακριβώς έχει συμβεί στη χώρα μας.
Δείχνετε μία απίστευτη λατρεία προς την Ευρώπη και προς τις Ευρωπαϊκές χώρες και πολύ συχνά σας άκουσα να λέτε με στόμφο ότι «στην Ευρώπη οι άνθρωποι έχουν παιδεία και δεν πετάνε τα σκουπίδια τους κάτω», ή «στην Ευρώπη υπάρχει πολιτισμός και τα αυτοκίνητα σταματούν στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί»!
Βέβαια, γυρίζοντας στην Ελλάδα δεν σταματήσατε ποτέ στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί, όσο για τα σκουπίδια, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.
Αγαπημένοι μου, λέτε ότι δεν ξέρετε, αλλά στην πραγματικότητα όλα τα ξέρετε και όλα τα είδατε.
Είδατε φίλους, γνωστούς και συγγενείς να χάνουν τη δουλειά τους στα καλά καθούμενα και τους μισούς από αυτούς να μην παίρνουν καν αποζημίωση ή να παίρνουν ελάχιστη, γιατί τους είχαν προειδοποιήσει τέσσερις μήνες πριν.
Είδατε αυτούς που δεν έχασαν τη δουλειά τους, να δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια 10-12 ωρών, πολλές φορές και Σαββατοκύριακα για να καλύψουν τα κενά, να μειώνεται ο μισθός τους δυο και τρεις φορές και οι εργοδότες τους να τους απαντούν κυνικά: «αν δεν σ’ αρέσει, φύγε!»
Είδατε τους μισούς συμπολίτες μας ανασφάλιστους να παρακαλούν να μην αρρωστήσουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, γιατί δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας.
Είδατε τα νοσοκομεία τις χώρας να μην έχουν ούτε γάζες, να υπάρχουν μόλις δύο νοσηλευτές για κάθε όροφο, γιατρούς να δουλεύουν με απόλυτη αυτοθυσία από το πρωί ως το βράδυ ή άλλους να σε αντιμετωπίζουν με πλήρη αδιαφορία λες και δεν είσαι άνθρωπος.
Είδατε τους συνανθρώπους μας που βγήκαν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν να χτυπιούνται ανελέητα με γκλομπς και ληγμένα χημικά σαν να είναι εγκληματίες.
Πολλοί να καταλήγουν στο νοσοκομείο.
Είδατε συνταξιούχους στις ουρές για το συσσίτιο. Αυτούς που δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή, να εξευτελίζονται για ένα πιάτο φαΐ.
Είδατε καλοντυμένους αστέγους, γυναίκες και άντρες που κάποτε είχαν μια ζωή κι ένα σπίτι, να κοιμούνται στα αυτοκίνητα ή στο δρόμο.
Είδατε τη Γερμανική Hochtief του αεροδρομίου να χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ και να μην τα πληρώνει ποτέ.
Είδατε να κλείνουν μαγαζιά στη σειρά σε εμπορικούς δρόμους που κάποτε έσφυζαν από κίνηση. Γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Γιατί τους τσάκισαν τα ενοίκια, η υπερφορολόγηση και ο ΟΑΕΕ.
Είδατε συνανθρώπους μας να βάζουν τέλος στη ζωή τους από απελπισία κι αδιέξοδο και να παρουσιάζονται σαν παρίες που απλά αντιμετώπιζαν «ψυχολογικά προβλήματα».
Είδατε παιδιά στα σχολεία να μην έχουν λεφτά να πάρουν ένα κουλούρι. Και τους γονείς τους να κλαίνε.
Είδατε οικογένειες χωρίς ρεύμα, στο σκοτάδι και στο κρύο όλο το χειμώνα.
Είδατε φίλους και συγγενείς να μεταναστεύουν από τη χώρα, να παρατάνε οικογένεια και φίλους κλαίγοντας για να μπορέσουν να ζήσουν.
Είδατε φοιτητές και δεκατριάχρονα κοριτσάκια να πεθαίνουν, επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με μαγκάλι.
Και τις δηλώσεις ενός καραγκιόζη για το ότι δεν ήξεραν τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα.
Αγαπημένοι μου, μη λέτε ότι δεν είδατε και δεν ξέρετε. Είδατε. Και ξέρετε.
Αλλά δεν σας νοιάζει. Τόσο απλά. Δεν σας νοιάζει.
Οι περισσότεροι είστε πιστοί χριστιανοί, παντρεμένοι με θρησκευτικό γάμο, τα παιδιά σας βαφτισμένα και ενδεχομένως φοράτε και σταυρουδάκι στο λαιμό.
Αλλά από Χριστιανισμό λίγα ξέρετε. Και προφανώς, θεωρείτε ότι εσείς ανήκετε σε κάποια ανώτερη φυλή που ο θεός που πιστεύετε την αγαπάει περισσότερο και οφείλει να την προστατέψει.
Οι δυστυχίες και η καταστροφή είναι για τους άλλους. Όχι για εσάς.
Σκεφτείτε όμως λίγο, αγαπημένοι μου.
Αν δεν σε νοιάζει πια για τον συνάνθρωπό σου, τότε τι είδους άνθρωπος έχεις γίνει;
Και σε τι ωφελείς την κοινωνία;
Σε ποιον θα έλειπες αν δεν υπήρχες;
Νοιάσου λίγο λοιπόν. Κοίτα λίγο έξω από το παράθυρό σου. Γιατί δεν σε πειράζουν όλες αυτές οι αδικίες, γιατί γίνεσαι έξω φρενών αν απειληθούν τα δικά σου κεκτημένα και δεν εξοργίζεσαι όταν απειλούνται των άλλων;
Κι αν δεν μπορείς να νοιαστείς, έστω και λίγο, σε παρακαλώ, μην μου ξαναμιλήσεις για «πολιτσμένη Ευρώπη».
Δεν ανήκεις εκεί.

Άννα
(Αγαπητή φίλη, θα διαφωνήσω μαζί σας. Έχουν τα δίκια τους οι υποστηρικτές του ΝΑΙ. Αυτή είναι η Ευρώπη σήμερα -η Ευρώπη της απανθρωπιάς και της ιδιωτείας-, αυτή την Ευρώπη θέλουν. Μόνο που η Ευρώπη έχει τινάξει τα πέταλα. Και ενώ εμείς συζητάμε και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, οι Κινέζοι έρχονται από παντού. Από παντού έρχονται και οι μετανάστες στην Ευρώπη. Πολύ χαίρομαι. Να είστε καλά.)


Pitsirikos

«Την Κυριακή θα βάλω στον φάκελο ένα μεγάλο ΟΧΙ ...»


Γιώργου Μαυρίδη
O Γιώργος Μαυρίδης με ενα συγκινητικό και γενναίο κείμενο τάσσεται υπερ του ΟΧΙ
Ο Tattoo artist και παρουσιαστής του World Party, Γιώργος Μαυρίδης, με το κείμενο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συγκίνησε και ταρακούνησε τις 200 χιλιάδες followers του και όχι μόνο…

Η ανάρτηση του :

«Εδω και 2 μέρες θέλω να σχολιάσω τα γεγονότα πού συμβαίνουν στην χώρα μας.Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με κρατούσε πίσω μέχρι να γράψω αυτό το κείμενο, βρίσκεται στα σχόλια που δέχομαι κατά καιρούς από άγνωστους, που με αποκαλούν , «βολεμενο»κάθε φορά που αναφέρομαι στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.Επειδή όμως η κατάσταση έχει εκτροχιαστη θέλω πολύ να χρησιμοποιήσω το δικαίωμα που μου δίνει η δημοκρατία και να εκφράσω την άποψή μου. Πριν το κανω όμως, θα γράψω 3 πράγματα που μέχρι σήμερα είχα υποσχεθεί ότι δε θα αναφερθώ ποτέ…Ειμαι 37 χρόνων και είμαι παιδί που με μεγάλωσε μια μάνα και μια γιαγιά, εμένα και την αδερφή μου. Ο πατέρας μου μπαινοβγαινε σε φυλακές με αποτέλεσμα η μητέρα μου να δουλεύει όλη μέρα για να μας μεγαλώσει. Δε θα πω παραπάνω για αυτο τον άνθρωπο γιατί ζει και δε θέλω να τον στεναχωρησω ασχέτως με το τι έκανε στην οικογένεια μας.Ξεκίνησα να δουλεύω σε ηλικία 15 ετών γιατί απλά δεν γινόταν αλλιώς. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια που πήγαινα στο σχολείο και δεν είχα λεφτά να παρω τυροπιτα και είχα ταράξει στην τρακα όλους τους συμμαθητές μου. Πήγα νυχτερινό για να βγάλω το σχολειο και δούλευα τα πρωινά σε γυραδικο και τα βράδια μετά απο το σχολειο 10-2 σε πιτσαρία πακετας.Μέχρι τα 30 μου έζησα μια ολόκληρη ζωή σε μόνιμη οικονομική κρίση, έκανα ότι δουλειά μπορούσα για να τα φέρνω βόλτα. Ειχα το μαγαζι μου που έφτιαξα με αιμα και συγχρόνως δούλευα νύχτα σε μαγαζιά για να πληρώνω τα ενοίκια μου. Τα τελευταία 5 χρονια και μετα απο πολύ ιδρώτα κατάφερα να ειμαι καλα οικονομικά και να μπορώ να βοηθησω επιτέλους τους δικούς μου ανθρώπους.Τις τελευταίες 24 ώρες πρέπει να πάρω μια απόφαση για το τι θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα. Για πρώτη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσω εγώ και όχι οι άλλοι.

Δέχομαι μια απειλή στο ότι αν πω Όχι, θα χάσω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα στην ζωη μου με τόσο κόπο.

Με τρομοκρατουν ότι με περιμένει η καταστροφή αν πω Όχι.

Θα γίνω φτωχός αν ψηφίσω Όχι…

Θα γυρίσουμε στην δραχμή και θα τα χάσουμε όλα.

Θα χρεοκοπησουμε.

Εεε λοιπόν θα ψηφίσω ΟΧΙ….

Μακάρι αυτό το ΟΧΙ να είναι η αρχή για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κάνενα παιδί πεινασμενο, καμία μάνα να δουλεύει για 400 ευρω και να σκυβει το κεφάλι, καμία γιαγιά να παρακαλαει να πάρει την σύνταξη της.

ΟΧΙ και ας τα χάσω όλα, ας ξαναρχίσω από την αρχή, θα ξαναδουλεψω από την αρχή, την δουλειά δεν την φοβήθηκα ποτέ.

Το κεφάλι δε το εσκυψα ΠΟΤΕ σε κανεναν πουστη.

Την Κυριακή θα βάλω στον φάκελο ένα μεγάλο ΟΧΙ μαζί με τα @@@@@@ και θα το στείλω στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα…»

Γιώργος Μαυριδης

Paulo Coelho: «NO to austerity – YES to democracy»

Paulo Coelho: 
 «Όχι στη λιτότητα – Ναι στη δημοκρατία»
«No to austerity – Yes to democracy» 

Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων κατά της λιτότητας και υπέρ της Δημοκρατίας, έστειλε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάολο Κοέλιο.

«Όχι στη λιτότητα – ναι στη δημοκρατία» είναι το μήνυμα αλληλεγγύης του Κοέλιο που αναρτήθηκε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό https://twitter.com/paulocoelho.

Το μήνυμα έχει ως εξής:
«No to austerity – yes to democracy @GreekSolidarity»enallaktikidrasi