Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 30.1.2022 η 25η Διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες

Παρά τις επιβαρυμένες συνέπειες της κακοκαιρίας ολοκληρώθηκε σήμερα η τελευταία Διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στην πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στο Κοντόπευκο από το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης της Αγίας Παρασκευής.

Με την βοήθεια των παραγωγών, μέλη του Δικτύου καθάρισαν την πλατεία από τα χιόνια και στήθηκαν οι πάγκοι με τα προϊόντα.

Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση, αφού παρά την επιφυλακτικότητα λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, τελικά προσήλθαν οι δημότες και προμηθεύτηκαν τα προϊόντα στις χαμηλές τιμές που προσφέρονται.

Η διοργάνωση ήταν η τελευταία του Δικτύου, λόγω νόμου που ψηφίστηκε για τις αγορές, με έναρξη ισχύος του από 1η Φεβρουαρίου 2022. Θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε την ενδεχόμενη τρίμηνη παράταση που προβλέπει ο νόμος. Το Δίκτυο θα αναζητήσει νέους τρόπους δράσης και υποστήριξης των συνανθρώπων μας.

Στην εκδήλωση κόπηκε βασιλόπιττα και μοιράστηκε στους φίλους που προσήλθαν και στους παραγωγούς.

Τα προϊόντα που προσέφεραν οι παραγωγοί, παραδόθηκαν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου μας, Μεσογείων 419, Αγία Παρασκευή. Η προσφορά των παραγωγών, καθώς και η συμμετοχή τους, ακόμη κι αν είχαν μικρούς τζίρους, όπως μας εξήγησαν είναι με μεγάλη προθυμία, έχοντας απόλυτη συνείδηση της υποστήριξης που παρέχουν στην κοινωνία.

Ας λάβουμε υπόψη ότι σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ανάλογες «Αγορές» και καμμία κυβέρνησή δεν σκεφτηκε να τις καταργήσει.

diktyoagiasparaskevis.gr