Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

«Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής, έτους 2021»

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης παραβρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου στην  Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022, με θέμα:   «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής, έτους 2021», στο 2ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17).

Στη συνεδρίαση συμμετείχε εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μας, μεταξύ αυτών και το Δίκτυο Αλληλεγγύης.


Μετά την εισήγηση του Δημάρχου για τα πεπραγμένα του 20221, πήραν τον λόγο οι αρχηγοί των παρατάξεων, οι παράγοντες της δημοτικής αρχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τέλος οι φορείς, σύλλογοι της πόλης μας.

Έτσι το Δίκτυο Αλληλεγγύης κατέληξε να τοποθετηθεί 11 παρά τέταρτο, σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Δικτύου ανέφερε τα εξής:
  1. Σε τέτοιες συνεδριάσεις που γίνονται μία φορά τον χρόνο, καλό είναι μετά την εισήγηση του δημάρχου να τοποθετούνται οι φορείς της πόλεις και μετά από αυτούς όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι οφείλουν και να τοποθετηθούν στα ζητήματα που περιγράφουν οι κοινωνικοί φορείς, διότι, έτσι κι αλλιώς οι αρχηγοί, σύμβουλοι και λοιποί έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν την κριτική τους, τουλάχιστον μία φορά κάθε εβδομάδα, ενώ οι φορείς της πόλης δεν έχουν άλλη ευκαιρία.
    .
  2. Με νόμο η κυβέρνηση κλείνει τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες, έτσι η τελευταία μας Διάθεση θα γίνει στις 17 Απριλίου. Για να ενημερωθεί το σώμα σας, κατατίθεται ότι στην τελευταία Αγορά που έγινε τέλος Μαρτίου στο Κοντόπευκο, μισός τόνος αλεύρι εξαφανίστηκε μέσα σε τρεις ώρες. Είναι τέτοια η ακρίβεια και οι ανάγκες του κόσμου, που πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να συνεχιστεί ο θεσμός αυτών των αγορών κατ’ ευθείαν από τους παραγωγούς. Θα μπορούσαμε λοιπόν, με έγκριση της δημοτικής αρχής να διενεργούνται παρόμοιες τέτοιες Διαθέσεις προϊόντων με την μορφή φεστιβάλ ή μπαζάρ γεωργικών προϊόντων, σε ένα είδος όπως των λαϊκών πανηγύρεων κατά τις τοπικές εορτές. Το Δίκτυο θα υποβάλλει σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ευελπιστεί σε μια θετική αποδοχή της πρωτοβουλίας.
    .
  3. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης πρώτο από όλους τους φορείς της πόλης μας, διοργάνωσε συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για βοήθεια στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Μετά την πρώτη αποστολή, οι ευαίσθητοι δημότες μας, συνέχισαν να φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης. Από αυτά τα είδη και από την συνεισφορά των παραγωγών στις Διαθέσεις προϊόντων, μπορούμε σήμερα και είμαστε αρωγοί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για τις πρώτες ανάγκες δύο οικογενειών από την Ουκρανία που φιλοξενούνται ήδη στην πόλη μας. Και μη αγνοείτε το γεγονός ότι εκτός από βοήθεια σε οικογένειες της πόλης μας που έχουν ανάγκη, συνεισφέρουμε και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
     
diktyoagiasparaskevis.gr