Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Πήγαμε Θέατρο

Το Δίκτυο οργάνωσε την παρακολούθηση θεατρικής Παράστασης, με την διάθεση λεωφορείου και την εξασφάλιση εισιτηρίου στη μισή σχεδόν τιμή. Η παράσταση απευθύνονταν σε κοινό που ως επί το πλείστον οι θεατές ήταν μέλη και φίλες/φίλοι του Δικτύου.

 

Η παράσταση ήταν πρωτοποριακή, ξεκίνησε από το φουαγέ του θεάτρου και έβαζε τον δρόμο μέσα στη σκηνή, δίνοντάς σου την εντύπωση του συμμετοχικού δρώμενου. Σε μια λιτή αίθουσα, όπου η σκηνή ήταν στο κέντρο και το κοινό παρακολουθούσε περιμετρικά το έργο, ένα δράμα που συνδύαζε το ντοκυμαντέρ, τον ζωντανό κινηματογράφο, με άμεση λήψη και την αμφίπλευρη προβολή του θέματος, την αφήγηση, σε μια έξοχη υποκριτική ερμηνεία των νέων ηθοποιών, που παίζουν ανάμεσα στην τραγωδία και την σύγχρονη ζωή, παρακολουθούσαμε την διαμόρφωση χαρακτήρων, του αναρχικού, του φασίστα, του νεοάστεγου, του χαμένου στο πλήθος, την ξενοφοβία και βιώναμε ξανά, όσοι έτυχε να γνωρίσουμε τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, ακριβώς 11 χρόνια πριν, τότε που η βουλή ψήφιζε τα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού και βάζοντας την χώρα, κάτω από σκληρή επιτροπεία, σε μια πόλη που καίγονταν, χτυπώντας τα σύμβολα του αστικού πολιτισμού.

Η παράσταση «Η άκρα ταπείνωση» κλέβοντας τον τίτλο από τα πάθη της Μεγάλης Παρασκευής, δηλώνοντας, ότι για να ισορροπήσεις μέσα σ’ αυτό τον χαμό και την υποβάθμιση της ζωής μας, χρειάζεται να ταπεινωθείς ολοκληρωτικά, του ταλαντούχου νέου σκηνοθέτη από την Αγία Παρασκευή, Παντελή Φλατσούση, στηριγμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη, στο θέατρο Θησείον, ήταν μια πραγματική εμπειρία.