Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η έδρα του Δικτύου Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης στο πάρκο «Στ. Κώτσης»

Το δικό του χώρο απέκτησε πλέον το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής. Η έδρα του βρίσκεται στο πολιτιστικό πάρκο “Σταύρος Κώτσης” (Σπάρτης 1), στο κτίριο όπου συστεγάζονται το Πνευματικό Κέντρο και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Τα εγκαίνια του χώρου έγιναν στις 28 Ιουνίου 2015, με ρεφενέ γλέντι, ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι και συλλογική κουζίνα.

 aparaskevi-images.gr

 

«Βολεμένος»

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, είμαι 26 χρονών «βολεμένος». Μεγάλωσα με τα λεφτά του μπαμπά, χωρίς να είναι πολλά, αλλά ούτε και λίγα.
SYNTAGMA
Στα 24 μου άνοιξα μια επιχείρηση που λειτουργεί σχεδόν 2 χρόνια με ακαθάριστο τζίρο 300.000 ευρώ το χρόνο.
Απασχολώ 15-20 άτομα, ανάλογα το φόρτο εργασίας και έχω ρίξει αγώνα για να διατηρήσω την επιχείρηση στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.
Αν ψηφίσω Όχι ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα, αν μείνουν παγωμένες οι εισαγωγές, θα κλείσει η επιχείρηση.
Και έχω φάει μερόνυχτα εκεί μέσα πιτσιρίκο. Αλλά θα σου πω κάτι.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ και ας κλείσει,
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή πλέον ο ένας ζει από το θάνατο των άλλων.
Επειδή έχουμε μάθει όλοι πώς να κλέβουμε το κράτος επειδή, αν δε το κλέψεις εσύ, σε κλέβει αυτό.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή, αν κόβονται όλες οι αποδείξεις, οι επιχειρηματίες μπαίνουν μέσα.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή στα ασφαλιστικά ταμεία είναι τόσο μεγάλες οι εισφορές, που όλοι κρύβουν ώρες και εργαζόμενους
μήπως και γλυτώσουν κανένα ευρώ.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή για να περισσέψουν λεφτά στο τέλος του μήνα, τελικά κάποιος πρέπει να μείνει απλήρωτος.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή σχεδόν σε κάθε υπόγειο επιχείρησης υπάρχει και ένα πειραγμένο ρολόι της ΔΕΗ που μειώνει το ρεύμα στο 1/3.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή έχω 2 συνεταίρους , τον φίλο μου και το ΚΡΑΤΟΣ.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή υπάρχουν μήνες που εργαζόμενοι παίρνουν πιο πολλά λεφτά από τα αφεντικά τους αν αυτοί δεν βρουν οποιοδήποτε τρόπο να κλέψουν.
Θα ψηφίσω ΌΧΙ γιατί περνάνε νομοσχέδια που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αλλά όταν θελήσουν ρευστό, βγαίνουν και γράφουν για «παραβάσεις».
Θα ψηφίσω ΌΧΙ επειδή τελικά δεν αξίζει τον κόπο.
Δ.

(Αγαπητέ φίλε, μια που γράφετε αυτά, να πω κι εγώ πως το «συμφέρον» μου θα ήταν να ψηφίσω ΝΑΙ. Όπως «συμφέρον» για εμένα θα ήταν να έμενα στα καθεστωτικά ΜΜΕ και να έβγαζα ένα σκασμό χρήματα. Δεν το έκανα. Δεν περίμενα το 2015 -να έχουν περάσει πέντε χρόνια χρεοκοπίας-, για να πάρω την απόφασή μου. Την πήρα πριν την χρεοκοπία. Συμφέρον είναι να σώσεις την ψυχή σου. Μόνο αυτό. Οπότε ΟΧΙ! Να είστε καλά.)
pitsirikos.net

Πάνω από 300 πανεπιστημιακοί υπέρ του ΟΧΙ της αξιοπρέπειας

Ανοιχτό κάλεσμα υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάνουν πάνω από 300 πανεπιστημιακοί.
Ως πανεπιστηµιακοί δάσκαλοι, αισθανόµαστε ότι οφείλουµε να πάρουµε θέση στο κρισιµότερο διακύβευµα που συναντά η χώρα µας από την εποχή της µεταπολίτευσης.

Στο δηµοψήφισµα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα ψηφίσουµε ΟΧΙ: Επειδή δεν αντέχουµε πλέον να βλέπουµε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος µιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγµένα οδηγούν την οικονοµία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.

Επειδή πιστεύουµε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός µας τη θανάσιµα πληγωµένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόµενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αµφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος, θα ψηφίσουµε ΟΧΙ επειδή είµαστε υπέρ της Ευρώπης – της Ευρώπης του Διαφωτισµού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δηµοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευµατικής προκοπής.


* Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο μέηλ: oxi.ypografes@gmail.com

http://tvxs.gr/news/ellada/pano-apo-300-panepistimiakoi-yper-toy-oxi-tis-aksioprepeias

FOCUS: Οι Σαμαράδες ζήτησαν να κλείσουν οι τράπεζες!


Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ:Κατάλαβες τώρα γιατί ανέβηκαν ξαφνικά στις Βρυξέλλες οι σαμαροποτάμηδες;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ελληνόφωνα πολιτικά πτώματα πήγαν στις Βρυξέλλες ζητώντας το αίμα των Ελλήνων!
Τώρα κανείς δεν δικαιούται να λέει πως «δεν κατάλαβε». Πως είναι δυνατόν ενώ η πρόταση Τσίπρα είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους θεσμούς, με δημόσιες δηλώσεις τους, ξαφνικά να απορρίπτεται και να έρχεται το τελεσίγραφο του Γιούνκερ; Μα αυτό ακριβώς έκαναν τα πολιτικά πτώματα που όλως τυχαίως έσπευσαν στις Βρυξέλες την ίδια ημέρα για να «βοηθήσουν»! Τορπίλισαν την συμφωνία διαβεβαιώνοντας Λαγκάρντ και Σόιμπλε ότι θα γκρεμίσουν τον Τσίπρα! Μία μολις ημέρα μετά, το FOCUS αποκαλύπτει οτι και το κλείσιμο των τραπεζών ήταν δική τους πρόταση!
Η συνέχεια στους εισαγγελείς και τον Ελληνικό λαό. Ελπίζουμε μετά και από αυτό, η κυβέρνηση να ξυπνήσει από τον λήθαργο της ευγενούς μακαριότητας.

Από την Αυγή:
«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου έριξε στο τραπέζι, μια «δραστική και συνεπή» όπως χαρακτήρισε το περιοδικό την ιδέα, και δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια εβδομάδα ώστε να αποδειχθεί πως απευθυνόταν σε ένα πολιτικό και οικονομικό ακροατήριο που είχε δρομολογήσει ήδη τα capital controls και την ασφυξία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. απευθύνει έκκληση μέσω του γερμανικού περιοδικού προς τους δανειστές – και ενώ η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού – να «μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση».
Ο πολιτικός που τα τελευταία χρόνια δεν ανέχθηκε να του κλέψει την δόξα των απολύσεων κανένας Τόμσεν και κανένα ΔΝΤ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως αυτός πρώτος πρότεινε το «κλείσιμο των τραπεζών» ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα υποστηρίζοντας μια «ελεγχόμενη εθνική χρεοκοπία» (Kontrollierte Staatspleite) και να μην επιτρέψει σε κανέναν Σόιμπλε και σε κανέναν Ντάισελμπλουμ να πιστωθούν τα capital controls για τα οποία σήμερα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το σχέδιο του Άδωνι δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος. Το αν θα ολοκληρωθεί τελικά η εναλλακτική του ιδέα είναι κάτι που θα το κρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας όμως το ονοματεπώνυμο αυτών που παίζουν παιχνίδια χρεοκοπίας πίσω από την πλάτη του.

netakias.com

Θέλω να λες «ΝΑΙ» ακόμα και στην καταστροφή σου

ΝΑΙ σε όλα.

Παλιά, μπορούσα να σε εξοντώσω με συνοπτικές διαδικασίες.

Να σε φυλακίσω, να σε βασανίσω, να σε στείλω στην εξορία.

Παλιά, είχα δωσίλογους και καταδότες, είχα στρατό και αστυνομία.

Ακόμα τους έχω.

Γενικά, σου δίνω πάντα την ευκαιρία να συμμορφωθείς: θα σε πάω με το καλό, θα προσπαθήσω να σε πείσω, να σε φοβίσω, να σε απειλήσω.

Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει, θα σε εξολοθρεύσω.

Έχω την οικονομική δύναμη, κάνω ό,τι θέλω.

Ακόμα και τώρα, που κάποιες αλήθειες γίνονται φανερές και κάποια δικαιώματα κατοχυρώνονται.

Ακόμα και τώρα υπάρχει τρόπος να σε ελέγχω.

Τώρα έχω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τώρα εισχωρώ στο μυαλό σου. Στις πιο ενδόμυχες επιθυμίες και φόβους σου. Τώρα σε κάνω σύμμαχό μου. Τώρα είμαι σε θέση να κάνω το δικό μου συμφέρον, δικό σου.

Στη διαφήμιση, δεν έχει καμία σημασία η ποιότητα του προϊόντος.

Η διαφήμιση μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε, αρκεί να το πει πολλές φορές.

Η μεγάλη συχνότητα, ο βομβαρδισμός του μηνύματος παραλύει τις αντιστάσεις.

Χαμογελάς και λες ένα μεγάλο «ΝΑΙ»...

Με την ίδια ευκολία που σου πουλάω αποσμητικό, πακέτο τηλεφωνίας ή πίτσα, σου πουλάω και πολιτική θέση.

Στη μία περίπτωση σε βομβαρδίζω με διαφημιστικά σποτ, στην άλλη σε βομβαρδίζω με ειδησεογραφία.

Και στις δυο περιπτώσεις σου πουλάω τη δική μου ανάγκη – την κάνω δική σου.

Σε πείθω ότι ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο: ότι έχουμε τους ίδιους στόχους, τις ίδιες επιθυμίες, τις ίδιες αξίες.

Σε κάνω φίλο.

Σημασία έχει να μη φανεί η καθοδήγηση. Η καθοδήγηση πρέπει να συμπεριφέρεται ως ενημέρωση. Ως προστασία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαφαίνεται το σχέδιο.

Οι μνήμες, οι γνώσεις, η ίδια η σκέψη, πρέπει να παραδοθούν στο φόβο και το δέλεαρ.

Θέλω να λες «ΝΑΙ» ακόμη και στην καταστροφή σου. Και να παίρνεις όρκο, ότι αυτό είναι το συμφέρον σου.

Έτσι σε θέλω. Να μάχεσαι για μένα. Και να ζητωκραυγάζεις για τη νίκη μου, κι ας είναι η πιο βαθιά σου ήττα.

Μένιος Καραγιάννης - Σκηνοθέτης

ΟΧΙ

Δεν ξεχνώ,
δεν ξέχασα και
δεν θα ξεχάσω
ποιοι και πως μας έφεραν ως εδώ..

 

Δεν ξεχνώ τις ουρές στα συσσίτια, τις ουρές στον ΟΑΕΔ, τους συνανθρώπους μου που κοιμήθηκαν και κοιμούνται ακόμα στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια.. Για όλους εκείνους δεν έχυσαν ένα δάκρυ.. Έστω ένα.. Δεν αφιέρωσαν ούτε μισή ώρα ρεπορτάζ..
Δεν ξεχνώ τους 10.000 που αυτοκτόνησαν.. Ποτέ δεν θα ξεχάσω..
Δεν ξεχνώ τους απολυμένους, αυτούς που δούλεψαν και δουλεύουν απλήρωτοι κι ανασφάλιστοι..
Δεν γίνομαι υποχείριο των καναλιών του τρόμου και της προπαγάνδας που κόβουν και ράβουν κατά το συμφέρον τους ψεύτικες ειδήσεις με ψεύτικες φωτογραφίες..

Το ΌΧΙ μου, είναι αδιαπραγμάτευτο.. Δεν με πείθουν τα ψευτοδιλήμματα .. Δεν ισχύουν παρά μόνο για να εξυπηρετούν συμφέροντα.. Δεν σε διώχνει κανείς από την Ευρώπη και το ευρώ.. Πότε θα το καταλάβεις; Νομίζεις συμφέρει την Ευρώπη να φύγεις; Μην γελιέσαι..

 
Και κάτι ακόμα που δεν λες να καταλάβεις, γιατί δεν έβαλες ποτέ σου μυαλό Ελληνα, αλλά δεν πειράζει γιατί έχεις καρδιά και ψυχή: Ημαστε μαζί στην πείνα και την εξαθλίωση.. Δεν ξέρω τι θα φέρει το ΌΧΙ μα ξέρω κι εγώ κι εσύ, τι σημαίνει το Ναι σε όλα τους, 6 χρόνια τώρα.. Όταν ψήφιζαν μνημόνια που ούτε καν διάβαζαν.. Ούτε που κόμπιαζαν, ούτε που το μετάνιωσαν.. Κι εσύ ξέρεις αλλά σε κατάντησαν κινούμενο στομάχι, κινούμενο πορτοφόλι.. Κάποτε έβγαινες στις πλατείες και μούντζωνες και δήλωνες αγανακτησμένος.. Ξεχνάς; Μαζί ήμασταν μερόνυχτα στο Σύνταγμα.. Και τώρα, μετά τα φάσκελα, προτάσεις τα χέρια και πας αγκαζέ με όλους αυτούς που εσύ ο ίδιος φασκέλωνες κι απαιτούσες να πάρουν πόδι.. 

 
Ξεχνάς ρε αδερφέ αλλά πάντα αδερφός μου θα σαι.. Δεν θα μας χωρίσουν.. Ο καθένας την ευθύνη του λοιπόν στις αποφάσεις του και πάντα μαζί γιατί ενωμένοι ήμαστε επικίνδυνοι.. Κάποτε θα το καταλάβουμε..

Πηγή: marilenaspotofart