Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Κοντοπεύκου: Είσοδος στο Δίκτυο

Είσοδος στο Δίκτυο

Για είσοδο στο Δίκτυο πατήστε εδώ

Οδηγίες εγγραφής στο Δίκτυο
  • Αρχικά πηγαίνουμε στη σελίδα του Δικτύου που βρίσκεται εδώ.
  • Πατάμε το κουμπί "Υποβολή" που βρίσκεται στο δεξί κουτί της σελίδας.
  • Στην επόμενη σελίδα που εμφανίζεται καλούμαστε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας.
    Τα πεδία που έχουν στα δεξιά τους έναν κόκκινο αστερίσκο είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε να είναι εμφανές στα άλλα άτομα κάποιο στοιχείο της φόρμας, μπορούμε να κλικάρουμε στο αντίστοιχο κουτάκι που βρίσκεται στα δεξιά.
    Όνομα σύνδεσης: Εισάγουμε το όνομα με το οποίο θα φαινόμαστε μέσα στο Δίκτυο. Το όνομα αυτό μπορεί να είναι πραγματατικό ή ψευδώνυμο και πρέπει να είναι υποχρεωτικά με λατινικούς χαρακτήρες. Με το Όνομα σύνδεσης θα μπαίνουμε από εδώ και πέρα στον προσωπικό λογαριασμό στο Δίκτυο.
    Πλήρες όνομα: Εδώ συμπληρώνουμε το πραγματικό μας όνομα και επώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες.
    Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Για την εγγραφή μας στο Δίκτυο απαιτείται ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομίου (e-mail) οποιασδήποτε εταιρίας (πχ. gmail, hotmail, yahoo κλπ)
    Προτεινόμενος/η από: ΄Το πεδίο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά αν μάθαμε για το Δίκτυο από κάποιο άτομο που είναι ήδη μέλος, μπορούμε να συμπληρωσουμε το ονοματεπώνυμό του.
    Περιοχή: Συμπληρώνουμε την περιοχή του δήμου που κατοικούμε, πχ. Κοντόπευκο, Πευκάκια, κλπ αν κατοικούμε στην Αγία Παρασκευή, ή αντίστοιχα σε όμορους δήμους.
    Κωδικός: Είναι ο κωδικός με τον οποίον, σε συνδυασμό με το "Όνομα σύνδεσης", θα έχουμε πρόσβαση στο Δίκτυο. Ο κωδικός είναι προσωπικός και δεν πρέπει να δωθεί πουθενά και για κανένα λόγο. Πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες (γράμματα, νούμερα, σύμβολα, ή συνδυασμό αυτών).
    Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης: Στο πεδίο αυτό εισάγουμε τον ίδιο κωδικό που εισαγάγαμε και στο προηγούμενο πεδίο.

    Στη συνέχεια πρέπει να εισάγουμε τους χαρακτήρες (οι οποίοι συνήθως είναι ένας συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών) που βρίσκονται στην εικόνα, στην από κάτω φόρμα. Σε περίπτωση που είναι αρκετά δυσνόητοι πατάμε στο "Νέα εικόνα χαρακτήρων" για να αλλάξει η εικόνα.
    Μετά διαβάζουμε τους όρους εγγραφής του Δικτύου και αν συμφωνούμε κλικάρουμε το κουτάκι στο "Αποδέχομαι τους παραπάνω Όρους Εγγραφής"
    Τέλος πατάμε το κουμπί "Υποβολή"
  • Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομίο (e-mail). Εκει θα έχει έρθει ένα mail από το Δίκτυο, το οποίο διαβάζουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες.
  • Τώρα μπορούμε να συνδεθούμε στο Δίκτυο, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν παρακάτω, αλλά δεν έχουμε ακόμα το δικαίωμα να εισάγουμε τη δική μας αγγελία ή να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Δικτύου. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει αφότου επικοινωνήσει ο διαχειριστής με το ενδιαφερόμενο άτομο για την ταυτοποίηση των στοιχείων εγγραφής.
Οδηγίες σύνδεσης στο Δίκτυο
  • Για να συνδεθούμε στο Δίκτυο, πρεπει πρώτα να έχουμε κάνει εγγραφή (δηλαδή την παραπάνω διαδικασία) και να έχουμε εκτελέσει τη διαδικασία που υπάρχει στο mail που ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομίο μετά την εγγραφή.
  • Μπαίνουμε στην αρχική σελίδα του Δικτύου, πατώντας εδώ, και εισάγουμε το Όνομα σύνδεσης και τον Κωδικό σύνδεσης που συμπληρώσαμε στη φόρμα κατά την εγγραφή μας. Σε περίπτωση που δε θυμόμαστε τον κωδικό μας επικοινωνούμε με το διαχειριστή του Δικτύου στέλνοντας ένα mail στη διεύθυνση diktiokontopefkou@gmail.com αναφέροντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
  • Αφότου επικυρώσει τα στοιχεία μας ο διαχειριστής, έχουμε το δικαίωμα να εισάγουμε τις αγγελίες μας. Αυτό γίνεται επιλέγοντας το εικονίδιο που γράφει "Νέα αγγελία". Εκει συμπληρώνουμε τη φόρμα ως εξής:
    Τύπος: Επιλέγουμε Προσφέρονται ή Ζητούνται ανάλογα το είδος της αγγελίας
    Τίτλος: Βάζουμε έναν τίτλο σχετικό με την αγγελία μας.
    Κατηγορία: Εκεί επιλέγουμε την κατηγορία στην οποία ανήκει η αγγελία μας.
    Ποσό: Το πεδίο αυτό συμπληρώνεται όταν η αγγελία αφορά προιόντα καθώς στις υπηρεσίες οι Μονάδες είναι σταθερές και ίσες με 7 Μονάδες την ώρα.
    Χωρίς λήξη, Ημερομηνία έναρξης αγγελίας, Ημερομηνία λήξης αγγελίας: Στα πεδία αυτά επιλέγουμε αν θέλουμε να βαλουμε ημερομονία λήξης στην αγγελία μας ή όχι.
    Περιγραφή: Εδώ βάζουμε παραπάνω στοιχεία όσον αφορά την αγγελία μας.
    Τέλος, πατάμε "Υποβολή"


https://diktiokontopefkou.blogspot.com/p/blog-page_2.html

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Κοντοπεύκου: Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να είναι κάποιος κάτοικος Κοντοπεύκου για να εγγραφεί;

Το Δίκτυο αυτό φτιάχτηκε από κατοίκους του Κοντοπεύκου για την Αγία Παρασκευή καθώς και για τους όμορους δήμους.

Πως γίνονται οι συναλλαγές;

Κάθε 1 ώρα προσφοράς μιας υπηρεσίας κοστολογείται (δηλαδή χρεώνεται στο λογαριασμό του ατόμου που προσέφερε) με 7 Μονάδες. Μετά την εγγραφή, ο λογαριασμός κάθε μέλους ξεκινάει με 0 Μονάδες και το όριο στο οποίο μπορεί να κινηθεί είναι από -100 έως +250. Οι αρνητικές τιμές σημαίνουν ότι το μέλος έχει λάβει περισσότερα από όσα έχει προσφέρει, ενώ οι θετικές ότι έχει προσφέρει περισσότερα από όσα έχει πάρει. Στη διαδικτυακή σελίδα του δικτύου θα υπάρχει ένας ταξινομημένος κατάλογος με όλες τις προσφορές των μελών, αν σε ενδιαφέρει κάτι, επικοινωνείς με αυτόν που το προσφέρει, και όταν γίνει η συναλλαγή μπαίνετε στο δίκτυο για να μεταφέρετε τις Μονάδες. Στο Δίκτυο εκτός από υπηρεσίες θα προσφέρονται και προϊόντα. Η ανταλλαγή και σε αυτή την περίπτωση γίνεται με Μονάδες. Εδώ για τις μονάδες ισχύει η σχέση Μονάδας-Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος προσφέρει σε ένα μέλος του Δικτύου μια ποσότητα τροφίμων η οποία θεωρεί ότι κοστίζει 3 ευρώ, τότε στο Δίκτυο θα μπορεί να την προσφέρει το πολύ με 3 Μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα αυτός που προσφέρει τα τρόφιμα μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε τιμή που όμως δε θα ξεπερνά τις 3 Μονάδες.

Πως γίνεται η εγγραφή και η είσοδος στο Δίκτυο;

Για την εγγραφή και την είσοδο στο Δίκτυο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο αριστερό μενού στην κατηγορία "Είσοδος στο Δίκτυο".

Πότε μπορώ να ανεβάσω την αγγελία μου;

Μετά την εγγραφή σας, ο διαχειριστής του Δικτύου θα επικοινωνήσει μαζί σας για να κανονιστεί μια συνάντηση προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της εγγραφής με την ταυτότητά σας. Μόλις γίνει η ταυτοποίηση, θα έχετε το δικαίωμα να εισάγετε στο Δίκτυο τις αγγελίες που αφορούν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε αλλά και αυτά που ζητάτε. Φυσικά, οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μπείτε στο Δίκτυο και μέσα από τον προσωπικό σας λογαριασμό, να αλλάξετε, να καταργήσετε ή να προσθέσετε αγγελίες.

Αν η προσφερόμενη υπηρεσία συνοδεύεται από υλικά ποιος πληρώνει για την αγορά τους;

Αυτός που λαμβάνει την υπηρεσία χρεώνεται το κόστος της αγοράς των προϊόντων που μπορεί να τη συνοδεύουν.
Παράδειγμα 1. Έστω ότι κάποιος θέλει μια ηλεκτρολογική υπηρεσία (πχ, να αλλάξει μια καμένη λάμπα). Μέσα από το Δίκτυο μπορεί να βρει κάποιον να τον βοηθήσει στην αλλαγή, όμως η αγορά του καινούριου λαμπτήρα είναι δική του υποχρέωση.
Παράδειγμα 2. Έστω ότι κάποιος πάει σε έναν οδοντίατρο για να κάνει ένα σφράγισμα. Ο γιατρός θα "πληρωθεί" με χρέωση των ανάλογων Μονάδων στο διαδικτυακό του λογαριασμό για τις ώρες που προσέφερε την υπηρεσία του, όμως τα έξοδα για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το σφράγισμα θα πληρωθούν κανονικά, από τον ασθενή.
Σε περίπτωση που η υπηρεσία συνοδεύεται από κάποιο προϊόν, καλό είναι να υπάρχει από πριν συννενόηση για το κόστος του προϊόντος προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων.

Υπάρχει κάποια συνδρομή;

Τα έξοδα του Δικτύου καλύπτονται από τα μέλη του, για αυτό κάθε μέλος πρέπει να πληρώνει 2 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα αυτά χρειάζονται για τα έξοδα του server (δηλαδή του διαδικτυακού χώρου όπου έχει εγκατασταθεί το λογισμικο μέσα από το οποίο γίνονται οι ανταλλαγές των Μονάδων και ανεβαίνουν οι αγγελίες) αλλά και για τα κείμενα που εκτυπώνονται με σκοπό την προπαγάνδιση του Δικτύου.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Συνταξιούχοι, άνεργοι/ες, εργαζόμενοι/ες ,φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, με λίγα λόγια όσοι πιστεύουν στην ισότητα και στην αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

Ποια είναι η νομική μορφή του Δικτύου;

Το δίκτυο δεν έχει νομική μορφή, αλλά αποτελεί ένωση φυσικών πρόσωπων. Τα μέλη του δικτύου με την αίτηση τους για συμμέτοχη στο δίκτυο αποδέχονται τους όρους λειτουργιάς. Οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά. Το δίκτυο έχει δημιουργηθεί για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των μελών του, τα όποια φέρουν τα ιδία την αποκλειστική ευθύνη έναντι τρίτων για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν, την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων που διακινούνται και βεβαίως ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τις φορολογικές και άλλες αρχές.


Πως εξασφαλίζεται το σύστημα από απάτες;

Κάθε μέλος μπορεί να ανοίξει ένα και μόνο λογαριασμό αφού για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
Οι λογαριασμοί είναι ορατοί σε όλα τα μέλη και κάθε συναλλασσόμενος μπορεί να δει τους λογαριασμούς αυτών με τους οποίους θέλει να έχει συναλλαγή.
Σε κάθε περίπτωση οι διαχειριστές του ηλεκτρονικού συστήματος θα παρακολουθούν τις συναλλαγές και θα ενημερώνουν τα μέλη του Δικτύου αν χρειαστεί.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Κοντοπεύκου: Οργάνωση και δομή του Δικτύου

Οργάνωση και δομή του Δικτύου

Προτείνουμε ως κυρίαρχο όργανο των αποφάσεων τη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των ενεργών μελών του δικτύου. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτή. Η ΓΣ θα συνεδριάζει σε τακτά και προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα ή εκτάκτως ανάλογα με τις ανάγκες του δικτύου. Μόνο η ΓΣ έχει δικαίωμα αλλαγών στις αρχές και τους στόχους του δικτύου. Από τη ΓΣ προτείνουμε να διαμορφωθεί η έννοια του ενεργού μέλους το όποιο θα πρέπει να έχει πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις ώστε να διασφαλίζονται οι λειτουργικές ανάγκες του δικτύου.

Μέσα από τη ΓΣ θα ορίζεται μία Συντονιστική Ομάδα (ΣΟ), η οποία θα είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό, τη διαχείριση και την επίλυση προβλημάτων και θα αποτελείται από ενεργά μέλη του δικτύου. Η ΣΟ θα ορίζεται με βάση την εκφρασμένη διαθεσιμότητα και αν αυτό δεν είναι αρκετό, μέσω κλήρωσης. Τα μέλη θα έχουν δίμηνη θητεία. Ο αριθμός των μελών της ΣΟ θα οριστεί από τη ΓΣ. Όλα τα ενεργά μέλη ανεξαιρέτως θα συμμετέχουν στην πρόσκληση για τη συμμέτοχη στην επιτροπή, εκτός εκείνων που διατελούν την τρέχουσα θητεία. Όλα τα μέλη της επιτροπής είναι ανακλητά από τη ΓΣ και σε αυτή κάνουν τον απολογισμό της θητείας τους.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Κοντοπεύκου: Πληροφορίες για το Δίκτυο

Πληροφορίες για το Δίκτυο

Σκοπος του Δικτυου

  • Η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη σε τοπική κλίμακα ιδιαίτερα για την προστασία των ασθενέστερων οικονομικά ατόμων, εξασφαλίζοντας και βοηθώντας την επιβίωση και την αξιοπρέπεια επισφαλών κοινωνικών ομάδων, με κοινωνικό έργο και παροχή βασικών αγαθών.
  • Η δημιουργία εναλλακτικών οικονομικών πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν και ενισχύουν την κοινόητα.
  • Η εισαγωγή και εφαρμογή οριζόντιων πρακτικών, όπως η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία και προώθηση συλλογικών δράσεων.
  • Η καταπολέμηση της μοναξιάς και του ατομικισμού με οργάνωση συναντήσεων εκδηλώσεων κτλ στη βάση της επικοινωνίας και της αλληλομόρφωσης.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Κοντοπεύκου: Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε


Το δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που στόχο έχει την υποστήριξη ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής και τύπο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, βασισμένο στην αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας ανέδειξε την ανάγκη να δημιουργηθούν δίκτυα εναλλακτικής οικονομίας. Τα τοπικά δίκτυα ανταλλαγής και αλληλεγγύης είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους και παράγουν, δημιουργούν, αποκτούν γνώση προς όφελος τους και αντιστέκονται στα καταναλωτικά πρότυπα, τον ανταγωνισμό, τη συσσώρευση και την κερδοσκοπία.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ 2024 ...