Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ

Δεν ξεχνώ,
δεν ξέχασα και
δεν θα ξεχάσω
ποιοι και πως μας έφεραν ως εδώ..

 

Δεν ξεχνώ τις ουρές στα συσσίτια, τις ουρές στον ΟΑΕΔ, τους συνανθρώπους μου που κοιμήθηκαν και κοιμούνται ακόμα στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια.. Για όλους εκείνους δεν έχυσαν ένα δάκρυ.. Έστω ένα.. Δεν αφιέρωσαν ούτε μισή ώρα ρεπορτάζ..
Δεν ξεχνώ τους 10.000 που αυτοκτόνησαν.. Ποτέ δεν θα ξεχάσω..
Δεν ξεχνώ τους απολυμένους, αυτούς που δούλεψαν και δουλεύουν απλήρωτοι κι ανασφάλιστοι..
Δεν γίνομαι υποχείριο των καναλιών του τρόμου και της προπαγάνδας που κόβουν και ράβουν κατά το συμφέρον τους ψεύτικες ειδήσεις με ψεύτικες φωτογραφίες..

Το ΌΧΙ μου, είναι αδιαπραγμάτευτο.. Δεν με πείθουν τα ψευτοδιλήμματα .. Δεν ισχύουν παρά μόνο για να εξυπηρετούν συμφέροντα.. Δεν σε διώχνει κανείς από την Ευρώπη και το ευρώ.. Πότε θα το καταλάβεις; Νομίζεις συμφέρει την Ευρώπη να φύγεις; Μην γελιέσαι..

 
Και κάτι ακόμα που δεν λες να καταλάβεις, γιατί δεν έβαλες ποτέ σου μυαλό Ελληνα, αλλά δεν πειράζει γιατί έχεις καρδιά και ψυχή: Ημαστε μαζί στην πείνα και την εξαθλίωση.. Δεν ξέρω τι θα φέρει το ΌΧΙ μα ξέρω κι εγώ κι εσύ, τι σημαίνει το Ναι σε όλα τους, 6 χρόνια τώρα.. Όταν ψήφιζαν μνημόνια που ούτε καν διάβαζαν.. Ούτε που κόμπιαζαν, ούτε που το μετάνιωσαν.. Κι εσύ ξέρεις αλλά σε κατάντησαν κινούμενο στομάχι, κινούμενο πορτοφόλι.. Κάποτε έβγαινες στις πλατείες και μούντζωνες και δήλωνες αγανακτησμένος.. Ξεχνάς; Μαζί ήμασταν μερόνυχτα στο Σύνταγμα.. Και τώρα, μετά τα φάσκελα, προτάσεις τα χέρια και πας αγκαζέ με όλους αυτούς που εσύ ο ίδιος φασκέλωνες κι απαιτούσες να πάρουν πόδι.. 

 
Ξεχνάς ρε αδερφέ αλλά πάντα αδερφός μου θα σαι.. Δεν θα μας χωρίσουν.. Ο καθένας την ευθύνη του λοιπόν στις αποφάσεις του και πάντα μαζί γιατί ενωμένοι ήμαστε επικίνδυνοι.. Κάποτε θα το καταλάβουμε..

Πηγή: marilenaspotofart

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου