Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Το Δίκτυο και το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΓΩ πάνε και πάλι... φυλακή

Στηρίζουμε κι εφέτος τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

To Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και το κέντρο πρόληψης “Αργώ” την Τετάρτη 21/12/2016 θα επισκεφτούν τους μαθητές του σχολείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα και με ανακοίνωσή του αναφέρουν τα εξής:

«Θα πάμε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, γιατί είναι και δική μας γιορτή. Οι μαθητές του σχολείου των φυλακών γράφουν μόνοι τους μικρά σενάρια, τα σκηνοθετούν και τα παρουσιάζουν με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Τραγουδούν και χορεύουν. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ συγκινητική. Οι αναφορές τους γεμάτες νοσταλγία για τα σπίτια τους, που τους λείπουν ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.

Είναι παιδιά, 16 έως 20 χρονών, ίδια με τα παιδιά μας, από τα πιο φτωχά στρώματα της μη ευημερούσης κοινωνίας μας.Μαζί τους και αρκετοί μετανάστες. Ούτε ένας πλούσιος!
Η ζωή τους δύσκολη στο κελί της φυλακής, με αβέβαιο μέλλον.. Οι συνθήκες κακές. Ευτυχώς το σχολείο συνεχίζει ηρωικά τη λειτουργία του.
Θέλοντας λοιπόν να μην πάμε με άδεια χέρια και για να τους δώσουμε λίγη χαρά, ζητούμε και την δική σας βοήθεια… Υπάρχουν πράγματα, που στερούνται πάρα πολύ και τους είναι απαραίτητα..

  • Μπάλες ….
  • Τηλεκάρτες …
  • Τσιγάρα, που δίνονται με φειδώ στους μεγαλύτερους, που δυστυχώς καπνίζουν.
  • Είδη προσωπικής υγιεινής.
  • Αθλητικά παπούτσια και φόρμες..

ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

  • Κυριακή 18/12/2016, το απόγευμα, από 17.30 στο 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, όπου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 
  • Τρίτη 20/12/2016 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, στην Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία, στο ξύλινο σπιτάκι του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΓΩ, όλη την ημέρα….

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ …
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΠΙΟ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ!!!!

osxoliastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου