Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Το πιο πολύ είναι … το λίγο του καθενός

Το λιγάκι του καθενός είναι η πιο πλούσια συνεισφορά. Το ένα κιλό φασόλια, ή το καθαρό και περιποιημένο ρουχαλάκι είναι η μέγιστη πράξη αλληλεγγύης.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής, πρώτο από όλους τους φορείς στη Βόρεια Αττική, με παρότρυνση του Παναγιώτη Αντωνίου, διοργάνωσε Συλλογή αγαθών βοήθειας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Και έγινε ένα θαύμα. Έσπευσαν οι συνάνθρωποι μας και έφεραν – έφεραν βοήθεια για την υποστήριξη των πληγέντων. Και ρώταγαν, πως θα πάνε τα πράγματα, θα φτάσουν; Να φέρουμε και άλλα;

Ήρθαν συνάνθρωποι μας, ήρθαν παιδιά, ήρθαν οικογένειες, ήρθαν εταιρείες και σχολεία, ποδοσφαιρικά σωματεία και έφεραν την συμμετοχή τους.

Και το λιγάκι του καθενός και το λιγάκι της συμμετοχής του, είναι τα πιο σπουδαία. Όσο μπορεί ο καθένας, η συνεισφορά κατά την δύναμη του καθενός.

Και δυο μαγαζιά στην πόλη μας, έδωσαν τον χώρο τους:

Ο Τάσος με το Mirador café, στην πάνω πλατεία του Αη Γιάννη, που μας παραχώρησε το κατάστημά του και το προσωπικό του, μάζεψε τις συνεισφορές και γέμισε το μαγαζί του και άρχισε να μεταφέρει και στο υπόγειο. Τα ξεχώρισε στο τέλος, τα μοίρασε, τα έβαλε σε κιβώτια και τα μετέφερε με ένα – ένα δρομολόγιο στην «Αλληλεγγύη για Όλους».

Ο Αποστόλης στην Κεντρική πλατεία που μας  παρεχώρησε το Pappas restaurant café. Μας έδωσε όλο το πατάρι του και το κάναμε εργοτάξιο, εκεί διαλέχθηκαν τα αγαθά, μοιράστηκαν κατά είδος, μπήκαν σε κιβώτια, σφραγίσθηκαν, μπήκαν οι επιγραφές και στοιβάχθηκαν για να φύγουν.

Κανόνισε η Χαρά, να έρθει το αυτοκίνητο της «Αλληλεγγύη για Όλους» για να πάρει τα πράγματα. Και επειδή θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι θα φύγει η Αποστολή, κανονίσαμε με μια Μεταφορική εταιρεία να έρθει σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης της Αποστολής. Και ρωτήσαμε την Μεταφορική πόσο θα μας κοστίσει η μεταφορά και μας απάντησε ο κ. Ανδρέου: Για τον σκοπό που με χρειάζεστε, δεν μπορώ να πάρω χρήματα, δωρεάν θα σας τα πάω. Και κλάψαμε για το λιγάκι του καθενός, για τον οβολό της συμμετοχής του κάθε Αλληλέγγυου. Μεταφορική εταιρία Ανδρέου, ΑΛ. Παναγούλη 45, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 153 43.

Και βοήθησαν πολλοί στο εγχείρημα, ο Τάσος, ο Αποστόλης, ο Βαγγέλης, η ΧΑΡΑ, η Μαρία, η Ελένη, η Μπέτι, η Αθηνά, η Άννα, η Σοφία, ο Μένιος και να είναι καλά όλοι και όλες και όσοι άλλοι και άλλες παρέλειψα και να είναι καλά και όλοι και όλες που ήθελαν να έρθουν και δεν τα κατάφεραν επειδή δεν μπορούσαν και είχαν μεγάλη λύπη.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, πήγαν με τον αγαπημένο Παρασκευά, στην «Αλληλεγγύη για Όλους», η οποία σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» που άνοιξαν τον δρόμο για την Συρία, έχουμε την σιγουριά ότι θα φτάσει ο δικός μας οβολός στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου