Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ε.Σ.Κ.Ν.Α 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με μεγάλη χαρά εμείς, οι μαθητές του Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου & ΣΑΕΚ Ε.Σ.Κ.Ν.Α., σας προσκαλούμε στην Τελετή Λήξης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Αυλώνα.

Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο & ΣΑΕΚ
που λειτουργεί στο
Ειδικό Σωφρονιστικό
Κατάστημα Νέων Αυλώνα

Α' Μέρος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 21 ΕΤΗΣΙΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2023­-2024:

(Περιβαλλοντικά - Πολιτιστικά - Αγωγής Υγείας)

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μέσα από προγράμματα, οι μαθητές δημιουργούν συνδυάζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους παράλληλα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Η μουσική, ο χορός, το θέατρο, η φιλοσοφία, η δημιουργική γραφή, η ζωγραφική, η χαρακτική, η δημιουργία χειροποίητων τσαντών, βραχιολιών, το σκάκι, το ραδιόφωνο, κ.ά. ενέπνευσαν τους μαθητές. Επιπρόσθετα, ασχολήθηκαν με θέματα που αφορούν στο ρατσισμό, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της παροχής των πρώτων βοηθειών. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τα προγράμματα υλοποιήθηκαν και από τους κ.κ. Χασιώτη Ν., Νάθενα Ε. και Λουπάκη Ε., οι οποίοι έρχονταν εθελοντικά κάθε εβδομάδα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ:

  • Επισκέψεις του Δ.Σ. του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (Κος Ορφανίδης Γ, Κος Δημητρακόπουλος Θ. και Κας Λιγνού Σ.) με σκοπό να ενθαρρύνουν τους νέους κρατούμενους να συμμετάσχουν για τέταρτη χρονιά στον διαγωνισμό διηγημάτων και ποίησης.
  • Πραγματοποίηση Αθλητικών Δραστηριοτήτων στα πλαίσια της «10ης Πανελλήνιας Ημέρας του Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024» - Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης .
  • Συμμετοχή μαθητών μας στον 84ο μαθηματικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
  • Συμμετοχή μαθητών μας στις σχολικές εορτές - Ευρωπαϊκή Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή.
  • Επίσκεψη της ποιήτριας Ντηλιά Αγγελικής και διεξαγωγή εργαστηρίου ποίησης «στα πλαίσια Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και Ρατσισμού.
  • Εκπαιδευτική δραστηριότητα για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών επισκέψεων και δράσεων», την οποία οργανώνει η Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Δρ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου.
  • Εκπαιδευτική Επίσκεψη των φοιτητών Π.Μ.Σ Συμβουλευτικής του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ.
  • Πραγματοποίηση σεμιναρίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη απευθυνόμενο σε εκπαιδευτικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους από τον κο Κουρμπέτη Βασίλειο, Σύμβουλο Α του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. & Προϊστάμενο του Γραφείου Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Ι.Ε.Π.
  • Σεμινάριο για τη δωρεά οργάνων από τον Δρ. Χήρα Θεόδωρο, ιατρό νεφρολόγο και συγγραφέα.
  • Προπόνηση εσωτερικής συμπερίληψης «ΚθρΙθγοσ» από την κα Πρεζεράκου Ευριδίκη, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αττικής.
  • Βιωματική παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων από τον Παραολυμπιονίκη Καράουζα Κωνσταντίνο και τη βοήθεια του κ. Μποζατζή Κων/νου.
  • Ενδοσχολικές δραστηριότητες για την 1η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.
  • Δραστηριότητες στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης Υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού.
  • Επισκέψεις πολιτικών προσώπων για θέματα του σχολείου.
  • Πραγματοποιήθηκαν και φέτος επισκέψεις σχολείων, όπως: «Θεομήτωρ», 3ου ΕΠΑ.Λ Αχαρνών, 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης, 1ου ΓΕΛ Παλλήνης, 1ου ΕΠΑ.Λ. Διονύσου, 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου, 3ου ΓΕΛ Χαλανδρίου, 3ου ΓΕΛ Περιστερίου, ΓΕΛ Αυλώνα, όπου μεταξύ των μαθητών πραγματοποιήθηκε μία γόνιμη ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών.
  • Δωρεά δεκατιανού από τη «Γρηγόρης Α.Ε.» προς όλους τους μαθητές μας για 10η συνεχή σχολική χρονιά.
  • Δωρεές από Ηυ^θπ Λίά ΟσΙΙθοΐίνθ, συλλογικότητες, σχολεία και πολίτες σε είδη πρώτης ανάγκης.

Β' Μέρος

Απονομή βραβείων του τέταρτου λογοτεχνικού διαγωνισμού με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία» από τον «Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών».

Γ' Μέρος

17η Απονομή Βραβείων του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

15η Απονομή Βραβείων στη μνήμη του Ιερομόναχου π. Μάρκου Μανώλη

7η Απονομή Βραβείων από την «ΕΠΑΝΟΔΟ»

6η Απονομή Βραβείων από την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας

4η Απονομή Βραβείων από το βιβλίο «Ώρα Μηδέν» των εκδόσεων «Αύρα».

Δ' Μέρος

Επίσκεψη στο σχολείο και περιήγηση στις αίθουσες όπου οι μαθητές θα εκθέσουν τα έργα τους, κάποια από τα οποία θα διατεθούν προς πώληση για όποιον ενδιαφέρεται.


Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Καταστήματος
για την παροχή κάθε βοήθειας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου